verzekeringsmarkt

Verzekeringsmarkt

Videobellen bij schadeafhandelingen

Schades zijn zichtbaar, tastbaar, aantoonbaar. Het vaststellen van de omvang gebeurt in veel gevallen nog ter plaatse, door een schade-expert. Dat kost tijd en geld. Bovendien gaat er vaak veel tijd overheen voordat een afspraak kan worden gemaakt. En de afhandeling is al net zo’n tijdrovend proces. DEKRA Experts creëerde DEKRA i2i, videobellen bij schadeafhandeling. i2i staat voor efficiëntie: de verzekerde klant brengt het beschadigde item in beeld, terwijl de schade-expert vanachter zijn bureau toekijkt en aanwijzingen geeft. Met i2i bereik je ultrasnel resultaat en wissel je heldere informatie rechtstreeks uit. Er is geen spraakverwarring meer: meningen kunnen direct getoetst worden. De schade-expert kan nu sneller dan ooit zijn licht laten schijnen op een schadeclaim en zijn schade-expertise maximaal inzetten. Want een beeld zegt nog altijd meer dan 1000 woorden. De video-opname maakt onderdeel uit van de schaderapportage en geeft een waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid. De kans op fraude is kleiner; oog in oog staan met de expert is iets anders dan in relatieve anonimiteit een schadeformulier invullen. Maar denk niet alleen aan schade. Ook bij de acceptatie van zakelijke en particuliere risico’s is i2i een onmisbare tool. Zonder dat een dure fysieke inspectie hoeft plaats te vinden, heb je binnen een paar minuten een goed beeld van het aangeboden risico. En wat dacht je van het intermediair dat volgens de zorgplicht 1 keer per jaar haar klanten moet adviseren? Met de i2i tool is dit veel efficiënter geworden én de gesprekken worden ook nog eens opgenomen

Zo werkt i2i

Delen van informatie

i2i neemt gesprekken standaard op. Als er later vragen zijn, kunnen die alsnog beantwoord worden aan de hand van het beschikbare beeldmateriaal. Daarnaast kan de expert een collega op een andere locatie om zijn mening vragen. Vooraf meldt de maatschappij uiteraard aan de klant dat dit tot de mogelijkheden behoort. i2i kan is ook inzetbaar bij aansprakelijkheidkwesties en technische verzekeringsproducten. Met videobellen komt er dan een beeldverbinding tot stand tussen bijvoorbeeld de tegenpartij(en) of met een andere partij die bij de schade betrokken is. Ben je nieuwsgierig hoe i2i jouw organisatie vooruit kan helpen? Neem contact op en ontdek i2i met onze pilot.

In contact met DEKRA

Benieuwd hoe i2i jouw processen naar een hoger niveau tilt? We laten het je graag zien door middel van onze pilot. We geven je eerst een korte training. Vervolgens probeer je i2i vier weken lang uit. We passen de lay-out aan je huisstijl aan en integreren je logo in i2i. Achteraf gaan we met je om tafel zitten voor een evaluatiesessie en overleggen samen over de volgende stap. Voor meer informatie bel of mail ons.

Meer informatie opvragen?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over jouw mogelijkheden met i2i.

Contactformulier:

Het heft liever zelf in handen?

Schroom niet, bel of mail ons voor meer informatie.

Contactgegevens:

DEKRA Experts
+31 10 2077 242

Eerst zien dan geloven?

Klik hier voor onze pilot, en ervaar het voordeel en gemak van i2i zelf.

Volg ons

Start typing and press Enter to search