retail-bew

Retail

Instructies op afstand

Je doe-het-zelf kast is niet compleet? Of een kras op je splinternieuwe tv? Ergernissen alom. Dit resulteert vaak in geïrriteerde klanten. Niet alleen vanwege het product dat niet goed is, maar ook het extra werk wat het met zich meebrengt is vervelend. De servicedesk via i2i geeft je de mogelijkheid om de klant op afstand te helpen en samen tot een oplossing te komen. De klant kan thuisblijven zonder het terugsjouwen van de aankoop. De oplossing kan namelijk op afstand in gang worden gezet. Klantenservice op zijn best!

Maar ook bij het in elkaar zetten van een bank of tafel. Met de i2i app maak je direct verbinding met de klantenservice van het bedrijf waar jij je bank hebt gekocht. Zo kun je real time assistentie geven en direct op vragen van klanten inspelen.

Dit zijn een aantal praktijkvoorbeelden, maar bedenk je eens hoe i2i jouw klantenservice kan optimaliseren? Daarnaast kom je ook nog eens je klant tegemoet, door flexibel op te treden. Een grote voorsprong op je concurrentie is dus mogelijk met DEKRA i2i; klantgerichtheid en klantenservice zijn vaak de belangrijkste verkoopargumenten en de kern van klantloyaliteit.

Zo werkt i2i

Delen van informatie

i2i neemt gesprekken standaard op. Als er later vragen zijn, kunnen die alsnog beantwoord worden aan de hand van het beschikbare beeldmateriaal. Daarnaast kan de expert een collega op een andere locatie om zijn mening vragen. Vooraf meldt de organisatie uiteraard aan de klant dat dit tot de mogelijkheden behoort. Met videobellen komt er dan een beeldverbinding tot stand tussen de betrokken partijen.

Wil je meer weten over hoe i2i jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem contact op en ontdek het met onze pilot.

In contact met DEKRA

Benieuwd hoe i2i jouw processen naar een hoger niveau tilt? We laten het je graag zien door middel van onze pilot. We geven je eerst een korte training. Vervolgens probeer je i2i vier weken lang uit. We passen de lay-out aan je huisstijl aan en integreren je logo in i2i. Achteraf gaan we met je om tafel zitten voor een evaluatiesessie en overleggen samen over de volgende stap. Voor meer informatie bel of mail ons.

Meer informatie opvragen?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over jouw mogelijkheden met i2i.

Contactformulier:

Het heft liever zelf in handen?

Schroom niet, bel of mail ons voor meer informatie.

Contactgegevens:

DEKRA Experts
+31 10 2077 242

Eerst zien dan geloven?

Klik hier voor onze pilot, en ervaar het voordeel en gemak van i2i zelf.

Volg ons

Start typing and press Enter to search