gezondheidszorg-bew

Zorg

Videobellen met jouw huisarts

Hoeveel van de patiënten die op een spreekuur komen, hebben daadwerkelijk een ernstige aandoening? En hoeveel van de mensen met een ernstige aandoening hadden al veel eerder op een spreekuur moeten komen? Voor sommige mensen is de drempel voor het maken van een doktersafspraak te laag, en voor andere mensen te hoog. In beide gevallen beïnvloedt dit de efficiëntie van je werk als medicus. Maar denk ook aan vragen over medicijngebruik (wat staat er op de bijsluiter, welke kleur heeft het potje etc), of aan bejaarden die graag zien met wie ze praten omdat dit vertrouwen geeft.

Goed en veilig videobellen verhoogt de kwaliteit en de efficiëntie van je werk. Voor veel mensen is het thuis achter een tablet makkelijker om dat gekke bultje toch te laten nakijken. Gewoon, voor de zekerheid. Terwijl de stap om naar de dokter te gaan en er wellicht tijd voor vrij te maken toch net te groot is. Door het inzetten van videobellen is de kans dus groter om negatieve ontwikkelingen in een vroeger stadium vast te stellen.

Daarnaast zijn er ook mensen die, gewoon voor de zekerheid, een afspraak maken bij de dokter. Achteraf blijkt er dan vaak niets aan de hand te zijn. Het is goed dat men zijn gezondheid zo serieus neemt, maar het scheelt arts en patiënt veel tijd als je door middel van videobellen de persoon gerust kunt stellen. Als er dan toch onverhoopt iets aan de hand is, kan er altijd nog een afspraak bij de praktijk ingepland worden.

i2i verlaagt de drempel voor het maken van een doktersafspraak, en het bespaart kostbare tijd, doordat je op afstand advies kunt geven. Kortom, een innovatieve aanvulling voor de medische wereld.

Bejaardenzorg

Nederland vergrijst in een snel tempo. i2i biedt ook voor de bejaardenzorg veel mogelijkheden. Bij vragen of een dagelijkse check kunnen de patiënten toch in persoonlijk contact komen met een verpleegkundige. Dit bespaart een organisatie als de thuiszorg tijd en geld en helpt de patiënt om langer zelfstandig te blijven wonen.

Alle video’s worden automatisch gefiled, wat het delen en terugkijken van beeldmateriaal met collega’s voor een second opinion vergemakkelijkt. Kortom: i2i stroomlijnt de processen door flexibiliteit en efficiëntie te verhogen, zowel in jouw voordeel als in het voordeel van je patiënt. En het is zo makkelijk in het gebruik dat ook ouderen er mee om kunnen gaan.

Delen van informatie

i2i neemt gesprekken standaard op. Als er later vragen zijn, kunnen die alsnog beantwoord worden aan de hand van het beschikbare beeldmateriaal. Daarnaast kan de expert een collega op een andere locatie om zijn mening vragen. Vooraf meldt de instelling uiteraard aan de klant dat dit tot de mogelijkheden behoort. Met videobellen komt er dan een beeldverbinding tot stand tussen de betrokken partijen.

Zo werkt i2i

In contact met DEKRA

Benieuwd hoe i2i jouw processen naar een hoger niveau tilt? We laten het je graag zien door middel van onze pilot. We geven je eerst een korte training. Vervolgens probeer je i2i vier weken lang uit. We passen de lay-out aan je huisstijl aan en integreren je logo in i2i. Achteraf gaan we met je om tafel zitten voor een evaluatiesessie en overleggen samen over de volgende stap. Voor meer informatie bel of mail ons.

Meer informatie opvragen?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op over jouw mogelijkheden met i2i.

Contactformulier:

Het heft liever zelf in handen?

Schroom niet, bel of mail ons voor meer informatie.

Contactgegevens:

DEKRA Experts
+31 10 2077 242

Eerst zien dan geloven?

Klik hier voor onze pilot, en ervaar het voordeel en gemak van i2i zelf.

Volg ons

Start typing and press Enter to search